Camping Tiveden (1)

Tived  (N�rke)


We gaan op weg naar onze favoriete camping van vorig jaar: Camping Tiveden aan het meer Unden. Warm.. Warm.. Warm. Even rusten onderweg.
Vroeg in de middag komen we aan en keizen een plekje uit wat nog over is. Gelukkig hebben we gebeld want de camping is de volgende dag vol. Er moeten regelmatig mensen terug gestuurd worden helaas.
De receptie is nog hetzelfde. De slagboom is wel naar voren geplaatst. De ontvangst is ook nog steeds even hartelijk.
Bij aankomst gelijk maar een gerookte zalmforel besteld. Een goed begin van deze week.
Lokale kunst. Overal zie opgestapelde stenen in de vorm van mannetjes. Let maar eens goed op als je in de omgeving rondrijdt.
De tweede dag kwamen goede kennissen uit Deventer van ons de camping op rijden. Hoe is het mogelijk! Met onze eigen kano hebben de mannen een rondje gemaakt met de ondergaande zon over het spiegelgladde water.
Vorig jaar zijn we er niet aan toegekomen: De Troll kyrka route in het nationaal park Tiveden.
Het is een flinke wandeling in ruig terrein met rotsen, oerbos en... .
.......prachtige uitzichten. Gewoon genieten van de rust en de stilte.
Het is verbazend hoe hier op de arme dunne laag grond bomen kunnen staan. De wortels groeien dan ook overal en benutten elk spleetje om zich vast te houden.
Het is nog steeds warm, warm en warm. Mayke en Nienke spelen in de late middag een potje tennis. Door de droogte mogen we helaas geen kampvuur maken!!!!
Dan slaat het weer om. De wind gaat waaien en af en toe een buitje. Het spiegelgladde meer veranderd in een golfslagbad. Kanoeen kan even niet meer.
Terug (back) Verder (next)

Links:


National Park Tiveden

Website national park Tiveden

Website Camping Tiveden