Camping Drenice

Cheb, West Bohemen


Op vrijdagmorgen 4 juli zijn we om 4.30 uur vertokken naar ons eerste Reisdoel camping Drenice in Tsjechie. We hebben de noordelijke route door Duitsland genomen: Deventer - Osnabruk - Hannover - Magdeburg - Halle. Vanaf Halle zijn we via de A9 afgezakt naar Plauen, bij Klingenthal de grens met Tsjechie (alleen voor personenauto's) gepasseerd en naar Cheb gereden. De noordelijke route is rustig en rijdt fijn. Afstand Deventer - Drenice ca 760 km. Camping Drenice is een heel aardige Camping met redelijk tot goed sanitair en een restaurant. De camping is gelegen aan het meer van Jecenice. De receptie is dag en nacht bemand. De camping heeft enkele hele leuke plekjes pal aan het meer.
Als de camping niet te vol is heb je vanaf de meeste plaatsen zicht op het meer. In dat meer kun je prima zwemmen en varen. Op de camping kun je kano's en surfplanken huren. Zelf hebben we een halve dag twee kanos gehuurd en het meer deels rondgevaren.
Cheb is de moeite waard om te bekijken. Wij hebben het plein en het kasteel met de zwarte toren bezocht. Aan de noordkant van het plein bevinden zich 13e eeuwse koopmanshuizen. Bekend is de Spalicek een blok van 11 huizen. Hier een deel van de kasteel muur. De bouw van het kasteel begon in de 12 eeuw. De zwarte toren, de st Erhardkapel en de St Ursula kapel zijn bewaard gebleven.
De stadhuistoren staat aan de rand van het plein. Bij een restaurantje aan het plein smaakte het bier en het eten voortreffelijk. Het tweede Tsjechisch gerecht "Svickova"(lendelapje) smaakte hier het lekkerst.
In de omgeving van de camping hebben de het volgende bekeken:
(klik op de links hierover meer weten)
--De stad Cheb
--Borrelende waterputten:het gebied Soos
--Soos natuurreservaat en museum
Meer over Camping Drenice (duitse homepage)