Camping Trossachs Holiday park

Aberfoyle

Trossachs Holiday Park ligt ca. 30 km ten oosten van Stirling aan de rand van het gelijknamige natuurpark en het Queen Elizabeth Forest Park met oa Loch Lomond en Loch Katrine.
Een prachtig aangelegde terrasssen campng met apart tentenveld. Helaas mochten we daar met de vouwwagen niet staan.
Na een paar prachtige dagen komt de regen. Niet lang daarna weer een zonnetje. Dat geeft mooie plaatjes!!
In september 1297 hebben de Schotten de Britten verslagen in "the battle of Stirling bridge" (zie witte cirkel ). William Wallace was de inspirerende aanvoerder.
Vanaf de heuvels leidde hij de Schotten naar de overwinning. Voor deze Schotse held is het Wallace monument met 246 smalle trap treden opgericht.
In het Queen Elizabeth Park zijn vol op wandel mogelijkheden van makkelijk tot moeilijk. Info bij het Visitor Centre bij Aberfoyle.
Vanaf Trossachs Pier (loch Katrine) kun je 4x per dag een rondvaart maken met het stoomschip "Sir Walter Scott". Ook bij minder weer kun je op dit schip prima vertoeven.
Geniet vanaf de boot van de prachtige vergezichten en vele groene kleurtinten!
Falkirk Wheel, een scheepslift die 35 meter overbrugd en een oude verbinding hersteld tussen Edinburgh (union canal) en het forth and clyde canal.
Twee gondels draaien om een centrale as. Het geheel weegt 600 ton. De waterdiepte is 1,5 meter en er mag maar 7,5 cm verschil in waterstand zijn tussen de gondels.